Fixed gears zijn gestript tot alleen het noodzakelijke en bieden daarom een uniek rijbeleving. De fietsen beschikken over de karaktereigenschappen van snelle racewagens en vragen erom om sportief gebruikt te worden. Ze voelen snel, zijn licht op de voeten en geven directe feedback. De fietsen zijn ook visueel zeer aantrekkelijk door de rechte ketting en het ontbreken van versnellingen en een kettingkast. Wellicht dat ze daardoor ook zo vaak in de woonkamer te vinden zijn.

Fixed Gear lichtgewicht modellen met één versnelling

Fixed gear fietsen hebben hun naam te danken aan het feit dat ze maar één versnelling hebben. Voorstanders van less is more zijn daarom ook vaak fan van deze fietsen. Ben je op zoek naar een fiets die licht en stevig is en weinig onderhoud nodig heeft, dan ben je met een fixed gear op de goede weg.

Fixed gear fietsen vinden hun oorsprong in de wielersport

Fixed gear fietsen komen oorspronkelijk uit het baan- en wielrennen, waar vaker gebruik wordt gemaakt van een fixed gear overbrenging. Doordat de overbrenging optimaal is, is er geen verlies en is het trappen efficiënter. Daarnaast zijn de fietsen lichter en beweren veel fietsers dat ze meer controle hebben over het achterwiel bij gladde omstandigheden. Ga voor meer informatie naar Spoked: de fietsenwinkel Doetinchem