De BMX of crossfiets komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en is overgewaaid naar Europa. Inmiddels is de BMX niet meer weg te denken uit de wereld van de extreme sporten. De BMX fietsen zijn te herkennen aan verschillende kenmerkende eigenschappen, zodat er allerlei trucjes en stunts mee uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleine wielmaten van 20 inch en de voetsteunen aan de assen van de wielen.

Leverbaar in de vetste modellen en uitvoeringen

Bij Spoked vind je een groot assortiment aan vette modellen en opvallende kleuren. Mocht je er bij je keuze niet helemaal uitkomen, vraag dan om advies in de winkel of webshop. Dankzij jarenlange ervaring kunnen zij je er alles over vertellen, zodat jij de juiste keuze maakt. Een goed begin is immers het halve werk.

Nadat jij de fiets hebt gekozen die helemaal aan jouw wensen voldoet, kan je beginnen met het oefenen van de vetste trucs. Spring over trappen, bankjes en andere obstakels. Balanceer op stoepranden, stangen en laat zien wat jij in huis hebt. BMX kent daarnaast ook de discipline ‘flatland’. Hierbij worden de trucjes en stunts op een vlakke ondergrond uitgevoerd. Vergelijk het met breakdancen, maar dan op een fiets. Dit vraagt echter om veel training en een sterke concentratie en heb je niet in een paar uurtjes onder de knie. Toch kan een goede fiets al veel verschil maken. Doordat de fietsen vrij licht zijn, kan je deze makkelijk optillen en ronddraaien. Het sterke frame kan daarnaast flinke klappen opvangen wat onvermijdelijk is bij het uitvoeren van stunts. Ook zijn er fietsen met of zonder handremmen beschikbaar, bedenk dus voordat je een BMX aanschaft wat je er mee wilt gaan doen.

Ga voor het grootste aanbod aan BMX fietsen en accessoires naar Spoked: de fietsenwinkel Doetinchem.